Cei mai bogati oameni din toate timpurile .(I)

t0

Un rege care a condus Africa de Vest in sec 14 a fost desemnat cel mai bogat om din istorie cu o avere uriaşă.De-a lungul celor 1000 de ani analizaţi, averea acestor bogătaşi a însumat 4.317 trilioane de dolari. De asemenea doar 3 dintre cele 25 de personalitaţi din clasamentul citat de DailyMail sunt în viaţă.Nici o femeie nu este în acest top, 14 au fost americani.

t1
1 Mansa Musai I-400 miliarde dolari.
Născut în 1280, regele African a fost conducătorul Imperiului Mailan, care acoperea Ghana de azi, Timbuku si Mali . In momentul morţii sale in 1331 avea o avere estimate la 400 milioane de dolari.Ţara sa producea jumătate din rezervele globale de sare şi aur.Din banii săi Musa a construit numeroase lăcaşe de cult.La doua generaţii de la moartea sa, averea sa a fost compromisă de incapacitatea moştenitorilor de a face faţă valului de cuceritori.

t2
2.Familia Rothschild-350 miliarde dolari
Familia Rothschild sau Casa de Rothschild este o dinastie europeană de origine iudaico-germana, care a întemeiat case bancare şi financiare europene începând cu sfârşitul secolului al XVIII-lea. Cinci linii din ramura austriacă a familiei au făcut parte din nobilimea austriacă, fiind numiţi baroni ereditari ai Imperiului Habsburgic de către împăratul Francisc al II-lea în 1816. O altă linie, din ramura britanică a familiei, a fost ridicată la nivelul nobilimii britanice la cererea reginei Victoria. În anii 1800 familia este considerată a fi de departe posesoarea celei mai mari averi private din lume, precum şi de departe cea mai norocoasă din istoria lumii moderne. Astăzi, afacerile familiei Rothschild sunt la o scară mai mică decât cele din timpul secolului al XIX-lea, deşi cuprind o gamă diversă de domenii, printre care: gestionarea privată a activelor, consultanţă financiară, agricultura mixtă, vinicultură şi acţiuni de caritate.

t3
Primul membru al familiei despre care se cunoaşte că a folosit numele „Rothschild” a fost Izaak Elchanan Rothschild, care s-a născut în 1577. Numele înseamnă „Scut Roşu” în germana veche. Ascensiunea familiei pe plan internaţional a început în 1744, odată cu naşterea lui Mayer Amschel Rothschild în Frankfurt am Main, Germania. El era fiul lui Amschel Moses Rothschild, un schimbător de valută care făcea afaceri cu Prinţul de Hesse. Născut în ghetoul (numit „Judengasse” sau Aleea evreiască) din Frankfurt, Mayer a întemeiat o casă de finanţe şi şi-a extins imperiul prin instalarea tuturor celor cinci fii ai săi în cele mai importante cinci centre europene financiare pentru a conduce afacerea. Stema familiei Rothschild conţine un pumn care strânge cinci săgeţi simbolizând cele cinci dinastii stabilite de cei cinci fii ai lui Mayer Rothschild, ca o referinţă la Psalmul 127: „Ca săgeţile în mâinile unui războinic”. Motto-ul familiei apare sub scut în latină: Concordia, Integritas, Industria (Armonie, Integritate, Industria).

t4
3.John D. Rockefeller-340 miliarde dolari
John D. Rockefeller (n. 8 iulie 1839 – d. 23 mai 1937) industriaş american .El a fost fondatorul a Standard Oil Company, cea care a dominat industria de petrol şi a fost primul mare trust de afaceri din SUA. Standard Oil a început ca un parteneriat în Ohio format de John D. Rockefeller, fratele său, William Rockefeller, Henry Flagler, Jabez Bostwick, chimistul Samuel Andrews şi Stephen V. Harkness. În acelaşi timp în care kerosenul şi benzina au devenit importante, bogăţia lui Rockefeller a crescut, el devenind cel mai bogat om din lume şi primul american care a avut mai mult de un miliard de dolari
La doi ani de la construirea unei rafinarii de petrol(1863),Rockefeller a înfiinţat, alături de partenerul sau de business, Maurice B.Clark, firma Rockefeller&Andrews, despre care a spus ca i-a definit cariera. Si-a petrecut ultimii 10 de ani, folosindu-se de banii săi pentru a infiinţa fundaţii, în diverse domenii-medicina, educaţie şi ştiinţă
In 1884 Rockefeller a finanţat o facultate din Atlanta pentru femeile afro-africane, Spelman College.
De asemenea a oferit 80 milioane de dolari Universitatii din Chicago , transformand-o într-o unitate de învăţămant de talie internaţională pană în 1900.Dupa ce Standart Oil şi-a mutat sediul in Manhattan(26 Brodway), el a devenit o figură importantă a comunităţii din New York.In 1901, a fondat Rockefeller Institute for Medical Research, menit să combată multe boli.In 1996 aceasta şi-a schimbat numele în Rockefeller University.

t6
4.Andrew Carnegie-310 miliarde de dolari
Andrew Carnegie (Dunfermline (Scoţia) 25 noiembrie 1833 – (Lenox, Massachusetts, Statele Unite) 11 august 1919) om de afaceri american de origine britanică. A fost proprietarul a „Carnegie Steel Company”, care i-a adus o avere imensă. Conform revistei Forbes din februarie 2008, averea sa ar fi echivalentă cu 293,8 miliarde de dolari americani în 2007.
Succesul societăţii sale, Carnegie Steel, este legat de capacitatea acesteia de a produce în mare cantitate şi la preţ redus sine de cale ferată, la mare cerere în acea perioadă. În 1901 îşi vinde proprietăţile industriale omului de afaceri american J.P. Morgan pentru suma de 480 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă un record la acea vreme. În urma acestei tranzacţii, este numit „omul cel mai bogat din lume” şi devine o reprezentare perfectă a visului american.
A urmat o perioadă în care Carnegie şi-a dedicat timpul său unor acte caritabile.Dupa moartea sa, ultimele 30 milioane de dolari pe care le mai avea în cont au fost donate în scopuri umanitare.

t5
5.Tarul Nicolae al II-lea al Rusiei
Nikolai Alexandrovich Romanov, cunoscut si drept Tarul Nicolae al II-LEA AL Rusiei, a condus imperiul rus din 1894, pană la abdicarea sa din 1917.Revoluţionarii bolşevici l-au executat pe ţar şi familia sa, înlăturand regimul de la putere în 1918.Nicolae a aprobat mobilizarea Rusiei din august 1914, care a marcat implicarea ţării în Primul Razboi Mondial, în care au murit 3.3 milioane de rusi.(Lia Neamţ)

Sursa:The Independent
Ancient African King Richest Man Ever
Manager.ro-Silviu Marian Banila

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s